Poslední zprávy ze světa závlah
14 Červen

Víte, že máte čistý filtr a trysky stříkají správně?

Pokud máte pocit, že je závlaha nedostatečná a trysky nestříkají tak, jak mají, je třeba vyčistit centrální filtr.

Pokud například nestříká pouze jedna sekce, je to s největší pravděpodobností také zaneseným filtrem. I v tomto případě doporučujeme filtr vyčistit ještě před tím, než začnete hledat příčinu jinde. Filtr zcela jistě doporučujeme vyčistit před odjezdem na dovolenou a po návtatu vás pak nebude čekat nemilé překvapení. Pokud máte internetovou jednotku, můžete mít přehled i o množství spotřebované vody a průtocích. Pokud průtok na stejné sekci klesá, znamená to opět zanášení filtru.

Myslíte si, že když filtr vyřadíte, tak se nemá co ucpat? Opak je pravdou. Neprojeví se to pravděpodobně hned, ale buďte si jistí, že se to projeví... Nečistoty se dostanou do celého systému od elektroventilů až po trysky. V případě rotačních postřikovačů je toto fatální a elektroventily se musí vyměnit. U rozprašovacích a MP rotátorů nudete muset celý systém vyčistit, propláchnout, rozebrat a vyčistit elektroventily, případně vyměnit membrány ventilů. Oba případy bývají poměrně časově a finančně nákladné a hlavně zbytečné.

Nezapomínejte na preventivní čištění filtru. Při jarním zprovoznění toto řeší naše firma, v průběhu sezóny je to na vás, případně si můžete objednat náš servisní zásah.