Poslední zprávy ze světa závlah
9 Leden

Meteostanice a čidla pro závlahové systémy

Závlahový systém by měl být vždy doplněn o senzory, které poskytují informace řídící jednotce závlahy, jak nebo zda vůbec zavlažovat. Pro závlahové systémy, které dodáváme , používáme  malé meteostanice, které měří intenzitu slunečního svitu, teploty a srážek, na základě těchto informací upraví délku závlahy dle požadavků zavlažovaných ploch, případně závlahu dočasně vypnou.

Je rozdíl v čidlech?

Toto řešení není nijak nákladné a rozhodně jej doporučujeme použít. Oproti konkurenci, která často použije nejlevnější čidlo (dokáže závlahu dokáže pouze přerušit, když prší), nabízí Irriga „chytrá“ čidla, která vypočítávají závlahu podle aktuálních potřeb pozemku.

Toto řešení se využívalo před cca 5-ti lety a z hlediska profesionálních automatických závlahových systémů je již zastaralé. Nicméně je stále dodáváno, neboť někteří zákazníci zohledňují pouze cenu. Pro takové zákazníky asi budeme o něco málo dražší, ale používáme pouze kvalitní komponenty s dlouhou životností.

Navštivte naši firmu, kde vám na vzorovém pozemku ukážeme, jak celý proces funguje i jak je snadné ovládání meteostanice.