Poslední zprávy ze světa závlah
7 duben

Spustili jsme nový web o dotacích Dešťovka!

Již od dubna 2017 stát rozdává 100 milionů na hospodaření s dešťovou vodou v rámci nového dotačního programu Dešťovka (dříve také Modrá úsporám). O dotace se můžete bezplatně a nezávazně přihlásit na našich nových stránkách!

Stát přispěje na koupi nádrže, projekt, instalaci i čerpadlo

Dotační program s oficiálním pojmenováním Dešťovka je určen pro občany, kteří si problém s nedostatkem pitné vody uvědomují, smýšlejí ekologicky a chtějí ušetřit za drahou pitnou vodu. V pilotní fázi tohoto programu je vymezeno 100 milionů korun. Dotační program Dešťovka je rozdělen do tří kategorií a má být spuštěn od dubna tohoto roku. Nejjednodušší kategorií jsou dotace pro majitele rodinných i bytových domů na podzemní (především plastové) nádrže na dešťovou vodu. Tato voda se dá používat na zalévání zahrady, splachování toalety či úklid v domě. Ušetříte tak až přes polovinu denní spotřeby drahé pitné vody. Navíc stát přispěje až 50 %, a to nejen na koupi nádrže, ale také projekt, instalaci a čerpadlo. Nanejvýš však daruje 20 tisíc korun. 

Na nádrž můžete dostat až 20 000 Kč

Dotovat se budou nádrže větší než dva tisíce litrů, nicméně se předpokládá, že majitelé zvolí rezervoáry objemnější. Dotace na nádrže jsou zpočátku určené lidem z oblastí trpících nedostatkem pitné vody. Mapa těchto oblastí se zatím připravuje. Více informací se můžete dozvědět na našem novém webu http://www.dotace-na-destovou-vodu.cz. Přihlaste se pomocí našeho formuláře Registrace zájemce o dotaci na dešťovou vodu již dnes! O všem podstatném Vás budeme informovat.