Poslední zprávy ze světa závlah
14 Srpen

Ovládání zavlažování přes internet

Nové vyspělé technologie se stále více využívají i při řízení zavlažování a ke zlepšení komfortu ovládání závlahy. Jak tento systém funguje?

Zavlažování a způsoby ovládání na dálku

V současné době lze ovládat zavlažování přímo z telefonu či tabletu, např. pomocí ovládacích jednotek CADDY, nebo jednotky WEATHERMATIC. Skrz toto pomocné zařízení lze ovládat i jednotky systému HUNTER a RAINBIRD. Při výběru systému je třeba zvážit všechny požadavky a parametry závlahového systému co do velikosti a umístění zdroje vody a dalších parametrů.

Pro malé rodinné zahrady do max. 48 sekcí se hodí jednotka Irrigation CADDY, kterou je možné ovládat operačním systémem Android. K tomuto systému však nejde připojit inteligentní čidlo SOLAR SYNC, které popisujeme v blogu inteligentní ovládání závlahy.

Ovládání závlahy a ceny

Dle mého názoru je částečnou nevýhodou to, že pouze pomocí telefonu či tabletu přímo na jednotce nic nenastavíte. Systém WEATHERMATIC umožňuje ovládání systémem Android, ale už s inteligentní malou meteostanicí, kde je třeba počítat s roční správou systému dle velikosti systému. Systém HUNTER je možno ovládat totožně přes rozhraní Windows pomocí systému IMMS , kde je provoz a správa zdarma, pořízení systému pak vychází na přibližně od 7 000,- až 130 000,- dle vybavení.

Chcete vědět více? Kontaktujte nás!